12.07.2013 г., 20:03 ч.

Моите шепоти 

  Поезия » Друга
460 0 5

Моите шепоти,

като морски вълни

във началото на сезона,

кротко стигнали бряг,

се разливат на пяна;

и зелени планктони

украсяват брега

на надеждата;

акостирали кораби

заглушават със свирката

моите шепоти

и издигат нагоре

знамената над шлепове,

и плющят върху тях,

предизвиквайки морски вълнения,

и крещят с ято чайки,

и вият

с вувузелите на сирени,

и гръмовно,

като буря, се мята морето

от моите шепоти закипяло,

и разбива на бяла сметана

свойто черно начало.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??