5.09.2007 г., 15:44 ч.

Може би 

  Поезия
776 0 27
Ще отшумя,
като прелюдия от Бах.
Ще отшумя
без перспектива.
Бюрократично,
със замах,
ще ме задраскат
от архивите.
Ще бъда спомен -
мил кретен
или заспала чучулига.
Под кръста си,
обвит в сатен,
усмихнато
ще ти намигна.
Ще бъде тихо.
Ще боли.
В косите
ще се скрие вятър.
Минута-две
ще помълчиш.
Раздяла тиха.
На приятели.
Живот му казват.
Като ден
се ражда,
бърза,
даже тича.
И само някой
нероден
не знае що е
да обичаш.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??