неканено нахълтва
светло под клепачите
наритва съня от зениците
с ръбати пети
марш!
в гънките на огледалото
припуква (не)познато отражение
подпухнали коси
прошарен безпоряден поглед
малко бръчки
(уж от смях)
бърза черна глътка кафе
се стоварва в стомаха
вените обдишва
насилногорчиво раздува кръвта
усмивка бутафорна
гримирана шапка
щръкват раменете
кукла на конци без ни един здрав
готово!
© Дора Павлова Всички права запазени