20.02.2014 г., 20:29 ч.  

... можебилюбов... 

  Поезия » Любовна
531 0 1

Копнеех да съм твоето пристанище

след дългобурни пътешествия.

Хвърли котва и си почини!

Защо се взираш в неизвестното,

и те влекат тъмните вълни?

 

 Но знаех - няма да останеш ти:

 монотонният прибой 

е като бавно изтезание.

- Добре, тръгни пак, не стой -

чака те ново разстояние...!

 

Не ми дължиш нищо.

Какво че еднонощни

пиянски ласки ми дари?

А аз очаквах още,

може би любов дори...

 

Радвам ти се скришно.

Крада усмивките ти с поглед

- кривото зъбче горе ме влудява -

 за друго да мисля не мога,

да те докосна някак се надявам.

 

  Но ти обичаш друг,

  значително по-млад от мен.

  Аз бях просто еднократен,

  в момент на слабост съжален,

  а после любезно отпратен.

             

Чувствам се като боклук,

 чакащ своя клошар:

 да ме прерови и се зарадва,

 че открил парче  хляб стар -

 днес пак ще може да обядва.

 

 Докога ще издържа? 

Да ме яздят изтощителни желания

и с шпори  да ме мушкат във сърцето,

а думите ти, пълни със мълчание,

като камшици да ме бият през лицето.

 

Дали да продължа?

Да чакам във далечносиня утрин 

онзи познат флаг да зърна, 

развят на кораб с цвят барутен,

и да прошепна: ”Ти се върна...!”

 

© Мирослав Райчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??