12.08.2006 г., 0:46 ч.

Можем ли? 

  Поезия
724 0 1
Слънцето изгря отново
Лъчите му се прокрадват
През прозореца.
Идва новият ден.
Отново.
Сякаш това трябва
Да има значение
Сякаш това трябва
Да ни радва
Сякаш можеш да почнеш отначало
А можем ли?
Можем ли да забравим
Предишният ден?
Можем ли да забравим
Лъжите на заобикалящият ни свят?
Можем ли да живеем
Сякаш всичко е наред?
Можем ли?
Със следи от сълзи
Събуждам се и се питам
Можем ли да живеем така
Вървя по улиците
Виждам лицата на хората
Щастието в очите им
Щастие,което може
Да се изпари за миг…

© Алекс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не можем да забравим предишния ден, но това не значи, че трябва да умираме. Винаги можем да започнем отначало. Дори и нищо да не се получи, поне сме опитали.
Предложения
: ??:??