25.05.2007 г., 7:31 ч.

Можеш ли да прекрачваш? 

  Поезия
1009 0 5
Вятърът ми обърна
новата страница.
Не ти.
              Граница!
                           Първата
                            леко прозрачна,
                            мътна,
                            невидима,
                            бледа от власт.
                          Първата
                            от всичките
                            хиляди
                            видове
            най-страшната
            Граница.
            Между нас.
                            Граница!
            Виждаш ли?!
                Ето я, в ъгъла!!!!
                Пали чаршафите!
                Мачка нощта!
                Пълни ми чашата
                                с викове!
Плаши ме!
                Страх ме е!
Страх ме е...
                      Страх ме е, да.

Как да не ме е?

Първата Граница.
                Страшната.
                Нашата.
                Нашата.
                Пуста.
                Безвкусна.
                Безуста
                              от глад.
Гмурка се в мене.
Плаши ми чашата.
Плаши пространството!!!

                Граница - свят.
Първата Граница.
                Бледа от власт.
                Мътна.
                Невидима.
Леко прозрачна...

Граница - плод
                на утробно
                и мрачно.

Кажи ми...
        ти можеш ли
                    да прекрачваш?

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??