21.07.2021 г., 18:26 ч.

Мойте обувки 

  Поезия » Философска, Гражданска
481 0 0

                                  Мойте обувки

 

 

 

Недей да обуваш моите обувки,

има пирончета и убиват, и боли.

Давай напред,изпращам ти целувки,

не ме гледай и аз съм човек, но уви.

 

Добре човече обуй мойте обувки и какво,

удобни ли са ти , май ти много  стягат.

Това не са твойте обувки, мойте са, защо

търсиш други те въобще не ти прилягат.

 

А друго нещо повече ти  не знаеш,

за стъпките в живота ти нехаеш.

Не ме познаваш, не знаеш моята съдба,

на човек изстрадал, но с добра душа.

 

Върви бавно стъпка по стъпка да оставиш следи,

защото това е важното в живота човече разбери.

Внимавай човеко как и накъде вървиш,

твоето дете те следва какво ще сътвориш!

 

Върви по твоите стъпки и твоето дете,

твоята плът и кръв, част от твоето сърце.

Бъди примера му ти, баща, на тази земя

и то ще продължи рода ти,  пътя ти на света.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??