Мойте обувки
Недей да обуваш моите обувки,
има пирончета и убиват, и боли.
Давай напред,изпращам ти целувки,
не ме гледай и аз съм човек, но уви.
Добре човече обуй мойте обувки и какво,
удобни ли са ти , май ти много стягат.
Това не са твойте обувки, мойте са, защо
търсиш други те въобще не ти прилягат.
А друго нещо повече ти не знаеш,
за стъпките в живота ти нехаеш.
Не ме познаваш, не знаеш моята съдба,
на човек изстрадал, но с добра душа.
Върви бавно стъпка по стъпка да оставиш следи,
защото това е важното в живота човече разбери.
Внимавай човеко как и накъде вървиш,
твоето дете те следва какво ще сътвориш!
Върви по твоите стъпки и твоето дете,
твоята плът и кръв, част от твоето сърце.
Бъди примера му ти, баща, на тази земя
и то ще продължи рода ти, пътя ти на света.
© Валентин Миленов All rights reserved.