7.12.2012 г., 14:31 ч.

Мокър сняг 

  Поезия
629 0 3

Дъждът превърна се във мокър сняг

и в миг донесе зимна красота.

Покри със нежност влажната земя

като художник с вятърен замах.

Посипа леко жълтите листа,

не паднали все още от дърветата,

сбогуващи се дълго с есента

и помнещи дъха на лятото и жегата...

Покри и къщите, и хората,

поглеждащи навън през запотените стъкла,

навя в мислите им снежното спокойствие

и радостта по Kоледа в уюта на дома...

Дъхът на тиквените баници с късметите

на питите ухаещи с парата,

омесени с любов от майките

с надежди нови за сърцата

и душите ни...

 

 

 

© Живко Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??