24.11.2019 г., 15:30 ч.

Молба до Дядо Мраз 

  Поезия » Хумористична
496 2 3

Молба до Дядо Мраз

 

Донеси ми дядо Мраз

малко пръжки с пресен праз!

Литър хубава ракия,

и един буркан туршия!

 

Лани мен ми обеща

Дядо Коледа жена!

Е, дойде една във къщи

но започна да се мръщи

 

още в коридора тя!

Кофти бил интериора!

Все едно била в затвора!

Мрачно. Няма светлина.

 

Аз я гледам и мълча.

И така мълчах до края.

Как я издържах не зная.

 

Банята е старомодна.

Кухнята била негодна.

Няма техника! Уви!

Режеш лук, текат сълзи!

 

Спалнята е без матрак!

Да се любиш няма как!

Тя не ляга на пружина.

Чао каза и замина.

 

Затова ти пиша аз

Дядо Мраз във този час!

Теб те зная отпреди.

Сбъдваш детските мечти.

 

Кой каквото пожелае

ще го има! То се знае!

За това те моля аз!

Донеди ми пръжки с праз!

 

Литър хубава ракия

и един буркан туршия!

А, забравих:най-накрая

туба вино аз желая!

 

Ще ми стигнат пет кила.

Не си скръндза, знам това!

Донеси една мадама

с нея да си пием двама!

 

Да си гукаме в захлас

цяла нощ, до ранен час!

Ще те чакам пред вратата

ти да дойдеш със шейната.

 

24.11.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не е скръндза, знам го аз,
    всичко дава Дядо Мраз!
    Ей го, идва той с шейната
    със мадама под ръката.
    Носи вино и ракия,
    и буркана със туршия.
    Отвори му ти вратата
    и за чудеса душата.
    Мацката ти да те слуша,
    че бушон да не избушиш!
  • Ами, ако вземе, та се сбъдне желанието ти,а? 😊🌲😀
Предложения
: ??:??