Молитва
Приказните видения на моята фантазия
искам да станат дръзка реалност.
Не признавам никаква инвазия,
нито определения за фаталност.
Бунтувам се отчаяно срещу жребия.
Освобождавам се от отровата гнилостна.
Търся смело пътеводната мълния.
Към лъжите красиви съм гневно безмилостна.
Няма да допусна нито за миг сърцето ми
гробница да стане. Ще бъде олтар!
Господи, помогни на мечтите ми
да забележат спасителния ти фар!
© Павлина Петрова Всички права запазени