12.01.2008 г., 11:06 ч.

Молитва 

  Поезия » Друга
695 0 7
Огледах се за себе си
и търсещи бяха очите.
Открих тонове ереси,
прах и любов,
                          сълзи неизтрити.

Измих греховете, забравих ги.
Раздадох се безкрайна и
                                              безумна.
И когато се пробудих...
                                          от препиване...
Оказах се сама...
                               с кървяща рана...
                    и бездомна.

Пак в очите ти се гледам.
Друга съм. Боже, къде си...?!
Не остана в какво да се заклевам...
Не спазвам клетви - само
                                              интереси.

И пиша за бягство, а тъпча
сърцето, сълзите, тамяна...
Много, Боже, има да се мъча.
Но нали уж в Ада?
        Защо започваш от
                                         Земята...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??