15.08.2018 г., 16:07 ч.  

Молитва към Света Богородица 

  Поезия
1863 14 19

Как тежи в мен грехът ми безмерен!

Аз не спазвах библейски канон.

През живота преминах безверен,

днес заставам пред светъл амвон.

В миг огрян от светила омайни

под сияйно-златист полилей,

пак ще шепна молитви безкрайни,

сред дъха на тамян и елей.

В светлина под сакрална абсида,

чудотворна икона ме среща.

- Богородице Свята! - аз ида,

сключил длани в молитва гореща.

Ще запея със химна църковен:

- Помоли се за мен, Майко свята,

нека Бог опрости ме греховен

и закриляй ни тук, на земята!

 

15.08.2018 г.

© Владислав Недялков Всички права запазени

Б.а. Желая с това стихотворение да поздравя всички Вас - мои приятели, по случай големия църковен празник - Успение на Пресвета Богородица. Нека Божата Майка ви закриля и благославя!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??