24.01.2023 г., 17:11 ч.

Молитва за стиха ми 

  Поезия » Гражданска
103 1 0

Във стихове спрягам добрите глаголи

и слагам на място най-верния знак.

Душата ми, Боже, на тебе се моли:

спаси я - ти можеш - от словото - брак.

 

И нека да бъде по волята твоя:

от мен да се раждат красиви слова.

И тъй да протича в стиха ми развоя,

че да го разбира и всяка глава.

 

И нека размеква на всеки сърцето,

и нежно да гали той всяка душа.

Усмивка да грее на всеки в лицето

и вяра в доброто поне да внуша!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??