9.03.2023 г., 20:06 ч.

Момчето на баба 

  Поезия » Хумористична
454 0 8

     

        Момчето на баба

 

Иванчо – малкото момче на баба!

Обичаше го нямаше шега!

За него беше тя готова

да върши всичко, всичко на света.

 

Уроците да учи и повтаря,

задачите да смята без проблем,

домашните красиво да изписва,

да имат точно нужния обем.

 

И готвеше му вкусно, много сладко!

Иванчо пък така надебеля.

Момичетата викаха му шишко,

вкусът им той така и не разбра.

 

В деня на хумора и на шегата

и баба се замисли, поумня –

с приятелките си навън излиза

и внука си оставя за беда.

 

А той си беше бабин, много глезен,

уроците така и не разбра.

Домашните му с отговор неверен

за смях направиха го във класа.

 

И този ден завинаги запомни,

реши да учи всичко вече сам,

не искаше в живота да е  бабин,

желаеше да бъде по-голям.

               Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Първоаприлска беля »

11 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??