Момчето на баба
Иванчо – малкото момче на баба!
Обичаше го нямаше шега!
За него беше тя готова
да върши всичко, всичко на света.
Уроците да учи и повтаря,
задачите да смята без проблем,
домашните красиво да изписва,
да имат точно нужния обем.
И готвеше му вкусно, много сладко!
Иванчо пък така надебеля.
Момичетата викаха му шишко,
вкусът им той така и не разбра.
В деня на хумора и на шегата
и баба се замисли, поумня –
с приятелките си навън излиза
и внука си оставя за беда.
А той си беше бабин, много глезен,
уроците така и не разбра.
Домашните му с отговор неверен
за смях направиха го във класа.
И този ден завинаги запомни,
реши да учи всичко вече сам,
не искаше в живота да е бабин,
желаеше да бъде по-голям.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.