31.07.2020 г., 20:02 ч.

Момчиловци 

  Поезия » Пейзажна
684 0 0

Момчиловци загадъчно мълчи.

Навярно чака своите юнаци.

Притихнало, то тайните таи,

ревниво пази родопските шубраци.

 

Аз все го виждам в летен зной.

Със къщи бели, окъпани

във топлите лъчи.

Аз все го виждам

в юлски звездоброй,

с небе обсипано

от космични светлини.

 

Момчиловци притихнало стои -

да чуе чанове в далечината.

Момчиловци се радва на звезди

и пази тайните на своите братя.

© Ирена Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??