8.11.2023 г., 12:02 ч.

Момиче през ноемврий 

  Поезия
143 1 3

МОМИЧЕ ПРЕЗ НОЕМВРИЙ

 

Момичето с прозирно клинче беше

поело нейде в есенния дъжд

и аз потулих с вестника си днешен

очите си на застаряващ мъж,

 

усетих как започнах да се бъгвам! –

бездруго цял ден вестници чета,

за да не гледам как от мен си тръгва,

безсилна и смирена, младостта,

 

и кво да сторя? – палнах си цигара

след нейния убийствен секси торс,

а токчетата ѝ – от тротоара

забиха в мен безсънния си морз,

 

не седна тя на кривата ми пейка,

щях да ѝ сипя глътка-две мавруд,

да я загърна с топлата си грейка –

да я спася от идещия студ,

 

навярно тя ми пращаше сигнали,

и аз – незнайно как? – ги улових,

ще спре! – си казах, – и ще ме погали,

пък, ако ще, да бъде само в стих,

 

и – кълбовидна мълния от нерви,

как издържах, си знае само Бог? –

красивото видение – ноемврий,

момиче с клинче

и убийствен ток.

 

8 ноемврий 2023 г.

гр. Варна, 7, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??