Момиче с китара
Пееш за любовта.
Пак ли в съня ти те докосва?
Сърцето - скитник все след нея тича...
Нежно струните ръцете галят,
устни от целувка омъгьосани,
шепнат тайнствена молитва.
Тръпка във душата на момиче...
Тя ли е това?
С върха на пръстите си я усещаш,
но не можеш да я сложиш в шепа...
Дали е огън, или светулка в мрака?
С очи затворени я виждаш...
Песен е...
С рефрен повтарян многократно.
© Юлия Барашка Всички права запазени