3.11.2007 г., 12:50 ч.

Момичета мълчаливи 

  Поезия » Друга
974 0 3
 

Обърната лодка.

Домъкната отнякъде.

На необичайно място си.

Използвам те за сядане.

Тук, близо до релсите,

по които тракат влакове,

върху теб уютно е

и никого не чакаме.

Аз пуша цигара

и понякога плача,

ти - никога,

но ми правиш компания в здрача.

Непретенциозна си и тиха,

под дърветата стаена,

в страни от пътя скрита си,

посрещаш само мене.

Не помня вече как

намерих те случайно,

но бързо те обикнах.

Споделям с тебе тайни.

Седим със часове,

момичета мълчаливи.

Говорим си без думи.

И сме щастливи.

© Гергана Пенева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??