27.01.2009 г., 1:08 ч.

Момичета, не вярвайте в лъжи! 

  Поезия » Любовна
556 0 1

Момичета, не вярвайте в лъжи!

Сълзите капят звънко по паважа,

като монети върху мраморен тезгях,

застанали на пътя като стража,

примигват светофарите, покрити с прах.

 

Сълзите капят, а сърцето казва "Спри!"

"Недей да плачеш, утре идва Ден",

Тъй казва то, ала и то кърви

от грубата лъжа и любовта във мен.

 

Защо повярвах на красивите ти думи?

Защо се влюбих в черните очи?

Една кола минава, пропищяват гуми,

изплува образът ти и напират пак сълзи.

 

Подмина ме със другата прегърнат,

подмина ме като добра позната.

Не могат хубавите спомени да върнат,

дори и мокрите очи, дори тъгата.

 

Препъна мислите ми хладен тротоар,

попарен от горещите сълзи,

написах аз на него с късче вар:

Момичета, не вярвайте в лъжи!

 

© Радост Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • започва обещаващо и след втората строфа - прас!
    и тази вар от`де се взе?

    щеше ми се да харесам до края.
    съжалявам!

    п.п. по грешка си изтрих коментара и пак така поставих отлична оценка. така или иначе - коментарът е възстановен в първоначалния му вид, а неволната шестицата ти остава.
Предложения
: ??:??