23.06.2019 г., 22:09 ч.

Монитор в интензивнато... 

  Поезия » Друга
312 1 1

Монитор в интензивното...

 

Ако сърцето нещо се омóта

и изведнъж тотално измъждѝ* 

монитора ни свързва със Живота

във интензивното и го следи...

 

А в малкия екран са се побрали:

и „кривите” на целия Живот,

а във тревожно пискащи сигнали

че Бог навярно вече е на ход...

 

... Повярвайте ми, толкова години

с надежда бях в моноторите взрян

и гледал съм го как чертае „линии”

понякога напълно неразбран...

 

... но изведнъж изчезва всяка „крива

в екран със права линия зловещ –**

и виждаш как Живота си отива...

 

(А Бог не си, не можеш да го спреш!...)

 

14.01.2017.

 

*медицински термин, означава неритмична

сърдечна дейностабсолютна аритмия.

** правата линия на монитора означава

спиране на сърцето.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??