Ако сърцето нещо се омóта
и изведнъж тотално измъждѝ* –
монитора ни свързва със Живота
във интензивното и го следи...
А в малкия екран са се побрали:
и „кривите” на целия Живот,
а във тревожно пискащи сигнали –
че Бог навярно вече е на ход...
... Повярвайте ми, толкова години
с надежда бях в моноторите взрян –
и гледал съм го как чертае „линии”
понякога напълно неразбран...
... но изведнъж изчезва всяка „крива”
в екран със права линия – зловещ –**
и виждаш как Живота си отива...
(А Бог не си, не можеш да го спреш!...)
14.01.2017.
*медицински термин, означава неритмична
сърдечна дейност – абсолютна аритмия.
** правата линия на монитора означава
спиране на сърцето.
© Коста Качев All rights reserved.