Монолог на егоцентрика
Мойто второ Аз! Във мен го нося
с раждането си. Живея с него.
Няма никога да се износи.
Скъпо е. И се нарича Его.
Някои казват, че съм бил циничен
със ехиден и хаплив език.
Глупости! Аз просто съм различен –
най- обикновен егоцентрик.
И от тук, когато си отида,
ще остана все така висок.
За да може всеки да ме види,
как съм хванал шлифера на Бог.
© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени