19.12.2009 г., 14:35 ч.

Монолог на шампиона по карате 

  Поезия
653 0 1

Не бих твърдял, че публиката

е оназ, която дъх ми дава

и нито славата като желязо ме топи;

пресичам залата, на ринга се изкачвам,

през сън дочувам аз ревящите тълпи.

 

Противникът след удар смъква се на пода,

сега смъртта е тук на власт;

тя хвърли жребия към двама

и  просто можех да съм аз.

 

Ще кажете - самотен е,

затуй и шампион е станал,

но туй твърдение невярно е съвсем,

приятел ми е точката, в която концентрирам

и постоянния противник срещу мен.

 

 

© Валесион Валесион Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??