20.12.2011 г., 22:31 ч.

Монолог в диалога 

  Поезия » Философска
661 0 2


Монолог  в диалога

 

В очите, зад няколко ресни,

пречупваше се светлината,

която обича сама да мълчи,

преди нощта да зарадва луната.

 

В един монолог от залези

няколко сълзи спореха с вятъра.

Не повярвах! Моите очи

той мълчаливо забърса с ръкава...

 

Колко цветя,

колко момини сълзи!

 

Един монолог в диалога с очи,

отчупи се тихо зад стената,

зад която често душата мълчи,

но и полза няма от шумна проява.

 

Там, където калено огледало стои,

никой не търси цветята зад рамка,

самичкият образ виновно виси.

Кой би помислил да изцикли боята?

                                                    15 август 2011

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??