22.01.2021 г., 14:20 ч.

Морето не е осезание 

  Поезия » Свободен стих, Друга
320 0 4

Морските вълни се разбиват 

еднакво върху спасителния бряг

или крушенските реликви.

Не променят тласъка си според насрещното.

Няма ярост в силата им,

няма нежност в лекотата им.

Пяната им не украсява пясъка,

не гони стъпките на отминаващите,

не се заиграва любовно със скалите.

Няма глас в надигането им,

връхлитането, плясъка им.

В тях няма усещане

за самота, пълнота, очакване, надежда

или безнадеждност. 

Морето не е осезание.

Докато не го погледне човек.

 

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??