Jan 22, 2021, 2:20 PM

Морето не е осезание 

  Poetry » Free verse, Other
324 0 4

Морските вълни се разбиват 

еднакво върху спасителния бряг

или крушенските реликви.

Не променят тласъка си според насрещното.

Няма ярост в силата им,

няма нежност в лекотата им.

Пяната им не украсява пясъка,

не гони стъпките на отминаващите,

не се заиграва любовно със скалите.

Няма глас в надигането им,

връхлитането, плясъка им.

В тях няма усещане

за самота, пълнота, очакване, надежда

или безнадеждност. 

Морето не е осезание.

Докато не го погледне човек.

 

 

© Надежда Тошкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??