17.09.2018 г., 10:40 ч.

Морето през септември 

  Поезия » Пейзажна
618 0 0

 

Раздипля се край мен и ме обсипва с ласки,

цветенца водораслени , седеф по смуглата ми плът.

Играе си със слънчевите зайчета и за последно –

всичко му е свидно, диша с пълна гръд.

Преди да го оставя във властта на зимата,

е до невярване кристално синьо и добро.

Отгоре облаците са застинали в картина нереална.

Какво ми казват, наредени за дъждовния гавот.

Естествено, че тръгвам и не се обръщам.

На кея раницата ме зове на път.

Морето през септември е притихнала стихия.

И гали въздуха соленият му дъх.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??