30.06.2020 г., 8:09 ч.

Морето в мен 

  Поезия » Философска, Друга
798 1 4

Море - разляла се стихия -
обширна, плашеща, красива.
Дълбоко скрила се магия
душата ми във теб открива.
Море - тъй нежно и зловещо,
обичам твоите вълни.
Очаквам новата ни среща
сред вечер пълна със звезди!
Когато слънцето се скрие
и лунен път по теб блести,
аз мъча се да преоткрия
какво съм аз, какво си ти.
Море - и бурно, и смирено,
оставящо във пясъка следа.
От небосвода посребрено -
ти криеш в себе си тъга.
Море - зад хоризонта сив
се губи твойта синева.
Животът ти е вечно див,
но запленява ме това.
Море - ти винаги си там,
където срещнах те преди.
Дали ще дойда пак - не знам,
но знам - в сърцето ми си ти!

© Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??