5.06.2019 г., 16:16 ч.

Морска песен 

  Поезия » Пейзажна
535 2 4

Пее си песен прибоя

слуша я морския пясък-

мокър е цял от пороя

пак изсипал се с трясък.

А вълните пълни с жива,

дъждовна вода наляти,

в надпревара да достигнат

първи до брега познати.

Да разкажат чудесата нови

на изминалия път до тук,

колко рибени любови

са събрали в морски звук.

Пеят, пръска капки пяна

мелодичен резонанс,

посиняват във премяна,

побеляват във анфас.

И разливат се ритмично,

галят пясъчния бряг,

пеят, смеят се комично

ту флиртуват, ту изчезват пак.

А мелодията морска,

се понася над вълни,

обожава да си пее

ненаситно да звучи.

 

© Иванка Балкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??