19.04.2014 г., 22:15 ч.

Мост 

  Поезия » Любовна
482 0 4

 

 

 

МОСТ

 

 

Не съм те срещнал, нито пък избрал.

Не съм те и очаквал в този свят.

Към тебе, без да зная, съм вървял.

Или летял – като пчела към цвят.

 

Сега сме с теб запалени главни.

Горим. И се топим в жесток копнеж.

И няма вече нощи, няма дни,

а само тих и луд световъртеж.

 

И пролог няма. Няма послеслов.

Спокойно можем даже да умрем.

Но няма смисъл – нашата любов

не е заупокоен реквием.

 

Не е олтар. Не е апотеоз.

И сватбен марш не е. И древен химн.

Тя просто е единственият мост,

по който с теб един към друг вървим.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??