10.05.2011 г., 11:32 ч.

Мостче помежду два свята 

  Поезия » Любовна
746 0 1

Началото ми беше ти... и края.

На друг живот началото ми беше.

Как стигнахме до тук – не зная,

помня всяка дума, която ми шептеше.


Накара ме да се затворя в мене,

сам в себе си да се заровя.

Изгубих себе си, да имам тебе.

Сам в себе си все още бродя.


Така и мене не обикна.

Дари ме само с хладина.

Исках някак да привикна

с разранената душа.


И примка пада в тъмнината,

на шията ми тя приляга.

Като мостче помежду два свята,

докато не спря да стяга


Началото ми беше ти... и края.

На друг живот началото ми беше.

Как стигнахме до тук – едва сега разбирам,

просто нямах сили да изтрая.

© Май Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "помежду" е предлог, който се използва в комбинация с местоимения. В случая "между" е коректно, в качеството му на наречие за място. Стихът не бива. Особено трети куплет, еманация на небиването е.
Предложения
: ??:??