31.08.2012 г., 14:58 ч.

Моя обич 

  Поезия » Любовна
943 0 9

Моя обич, не аз закъснях,

просто ти беше жаден за огън

и сънуваш най-нежния грях…

И тогава, когато в тревоги

твоят ден безпосочно тече

и краде най-лазурното синьо,

аз ти давам простор и криле…

В мен откриваш стипчивото вино,

дето пали мечтите в ума.

Днес за теб ще танцувам до лудост…

Като креп ще наметна страстта.

А от нощи, до изгреви будни,

съм откраднала живи звезди.

С тях съм огън, готов да подпали

от любов и безкрая дори…

И след туй да догаря в пожари.

 

Моя обич, в две шепи събрах

този огън, в нощта да ти свети.

Няма как любовта да е грях,

щом във нея се врича небето…

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??