12.06.2008 г., 17:48 ч.

Moят час 

  Поезия » Друга
912 0 2

Моят час

 

 Вече всичко свърши, ти не си до мен,

а и да умирам, аз съм уморен.

Тази дума ,,мрак", която толкоз исках,

вече е в мен, преди го аз подтисках.

 

 Сега сме със него едно същество,

макар да не разбира никой в това общество.

Вече бродя сам, сам в мислите дори

и пламъкът живот в мен спря да гори.

 

Обещанията всички се превърнаха в лъжи

и завинаги в мен ти любовта уби.

Но, благодаря ти, тя не ми е нужна вече.

Времето, в което бях прикрит, изтече...

 

Няма вече да се крия, за да тъна в мрак.

Над всичко духовно ще се издигна пак.

И ще дойде моят час, в който всичко живо

ще пие и от мойта чаша с отровно вино

 

 И всички, от които винаги съм бил отхвърлян,

те  ще усетят какво е да си в мрак захвърлен.

Ще се гърчат, ще викат и за помощ ще пищят,

и на своя бог ще се молят да умрат.

 

И това ще стане - след множество страдания

ти ще си сред тях, редом с твоите желания.

И ще дойде моят час, в който всичко живо

ще пие и от мойта чаша с отровно вино.

© Васил Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • уау!
  • има много болка в теб ако всичко написано си го преживял в действителност разбирам огорчението ти..и все пак живота е прекалено кратък,за да го пропиляваш дори да са те наранили намери сили да се изправиш и отново да повярваш в любовта
Предложения
: ??:??