25.08.2021 г., 13:53 ч.

Моят път 

  Поезия » Друга
247 0 7

Не следвам никой. Пътят си е мой

и аз вървя спокойно и уверено.

Отсечка права след остър завой,

сякаш се надбягваме със времето.

 

Дълго скитах по пътища чужди

преживявах на други неволите.

Извървях километри ненужни

и играх второстепенни роли.

 

Оплетох се във жалки полуистини,

които ме боляха и объркваха.

Обърнах рязко, бяха ме притиснали,

и хукнах презглава като побъркана.

 

Блата прегазих, сипеи , дерета,

пустинята на чувствата преминах.

Превземах стръмнини, реки, полета,

и изведнъж пред мене той изникна.

 

Сега вървя спокойно и уверено.

Не следвам никой, пътят си е мой.

Научих се да не пилея времето

и го следвам завой след завой.

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??