Животът минава,
но диря остава.
Понякога само резка.
На тая държава -
безвименна крава,
казват и гола дъска.
И кой го е еня,
че има проблеми
и утре по-зле е от днес?
Добрите- мишени,
а злите са вени
на някакъв чужд интерес.
Има богати,
но не от заплати.
Лъжата надвива срама.
Всичко се клати
щом нямаш познати.
Тогава си просто в калта.
Няма причини
това да отмине.
Зъбите, си търсят месо.
Райска градина
със сажди в комина.
Народ с диагноза - тегло!
Вярата силна,
надежда обилна
и чакане колкото щеш.
Животът се килна
в страна нестабилна.
Не бързай обаче да мреш.
Поетът е казал
и с думи белязал.
Септември превръща се в Май.
Европа ни пази
от тъмни талази,
но ние сме нейният пай.
Има ли смисъл
да търсиме мисъл
в някакъв чужд интерес?...
Не съм се чалдисал,
с душа съм го писал.
Словата са моята чест!
© Валентин Йорданов Всички права запазени
"Вярата силна,
надежда обилна" - отлично! Нестабильная страна... Украина сейчас в такой невесомости нестабильности, что Маск может прямо в ней найти свой космос, но... Жизнь уникальна и прекрасна.Всё в ней - приключения. Всё подарено только тебе и только один раз...