24.01.2013 г., 17:45 ч.

Моята улица 

  Поезия » Любовна
1238 0 5

Тя е! С графското име!
Смях ни праща. Живот.
В миг смразените рими
лудват с птичи минор!

А градът, уж настинал,
но пък чуващ в сърце,
как Мечтите пулсират,
хвърля дрехите... Пеш

днес ще гони трамваи,
на Славейков ще спре,
в своя дъх ще го смае
цъфнал кестен. А в пет

е подмамен с витрина,
в седем с чашка кафе,
разговарял с картини,
би се вслушал в поет!

Тук въздишат мъжете
и се влюбват в жени!
Ала често с Късметът
са единствено в стих.

А нощта ли... Красива!
Най - вълшебния свят.
И след здрачът игриво
в теб докосва се сласт.

Всъщност има магия!
Просто някакъв блян
тук си връщаме. Вие?
Също вярвате! Знам!

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??