11.11.2008 г., 20:47 ч.

Мрак 

  Поезия » Философска
743 0 5

 

Въздух до гърдите не достига,

спира твърд и тежък, като камък,

едва поет във гърлото умира-

преседнал, като сух и стържещ залък

 

Слънчев лъч пътеката не стига...

във мрака някой тежко крачи

и погледа си празен не повдига,

душата си със мъка влачи...

 

- Къде вървиш така безверен?

- Душата си да изгоря...

- Че как така?! Ами без нея?

- Ще трябва - много натежа!...

© Силвана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??