31.01.2019 г., 1:50 ч.

Мрак 

  Поезия » Свободен стих
414 0 0

Попивам мрака в себе си.
Не ми е нужна Луната.
Със своята светлина тя
не може да грее.
Не съм вълк,
защото мразя луната,
а обичам мрака.
С безцветността си ме успокоява:
кара ме да се опознавам сам,
без светлината да ми пречи!
Странно е,че търся утеха в мрака,
но той не е хаос, а Покой.
Често се връщаме към тъмнината,
за да обикнем светлината.
Светлината и мрака не могат сами –
обичат се.
Само Човекът танцува със самотата,
но винаги потъва в Мрака.

© Георги Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??