5.01.2018 г., 19:41 ч.

Мръвка 

  Поезия » Хумористична
509 0 9

             Мръвката напролет не се сéе

             и на нива гола не виреé.

             По концерти градски тя не пее,

             но в сънят на гладният живее.

 

            Мръвката на кокал тя вирее,

            не я плашат бури, дъждове.

            Ситно смляна тя е, кат кюфте,

            депутат пред нея тъй немее.

 

           Мръвката е истинска богиня,

           на трапезата на всички е любима.

           Под прожектор прима балерина,

           слаби духом прави тя мнозина.

 

           Мръвката в тиган, на шиш се смее,

           зеленчуци пресни все копнее.

           Просяк, Цар над нея вино лее,

           до зори със глас и радост пее.

 

           Нека не забравяме за миг,

           кръвното със нея е на пик.

           Холестеролът тя за миг повдига,

           линейка бяла в час пристига!

           

 

          

 

         

© Хари Спасов Всички права запазени

По идея на съпругата ми, за което ѝ благодаря!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??