3.03.2012 г., 11:26 ч.  

Мутроландия 

  Поезия » Гражданска
411 1 0

"За населението-малки дажби,

а ние се обогатяваме с бонуси и кражби.

Елате в луксозните ни къщи, вижте как сме се обогатили.

Толкова сме нагли, че и това не сме скрили.

За нас не важат закони и конституция,

защото без наказание печелим от наркотици и проституция.

Докато един работник взима дребна заплата,

аз се ширя в палат от неколкостотин квадрата.

Какво ме интересува, че някакви там живеели бедно?

Само моята пара е нещо важно, ценно.

Може да имам само една мозъчна клетка,

ама виж колко ми е тлъста банковата сметка.

Много нагла мутра съм, нали?
Карам само скъпи спортни коли.

Може да съм най-обикновен бандит,

ама мацките ми се лепят като с магнит.

В таз държава чалга е всичко.

Може да е ненормално и неетично,

но злият човек тук е на почит,

макар и направил на една книга един прочит.

Който е безcкрупулен, той успява,

а честният глупак напразно се надява."

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??