10.07.2020 г., 23:04 ч.

Музика 

  Поезия » Философска, Гражданска
505 0 0

Свиреше вечер едно голямо момче. 

Под една  улична лампма. Не много голяма. 

От своя акордеон мелодиите сякаш тъчеше

Насред алея, в светлина от лампи обляна. 

 

Тълпата минаваше, някои танцуваха. 

Други забързано подминаваха. 

Замислени бяха или се преструваха. 

Най-вече децата за кратко оставаха. 

 

И едно малко момче

до голямото бързо притичка

и вместо нещо да му рече

то плахо остави паричка. 


 

© Росен Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??