14.08.2013 г., 18:52 ч.

Музика за душата 

  Поезия
987 0 3

Светъл лъч в душата ми.

Тон, пронизал сетивата ми.

Музика – в сърцето ми гори!

Приех страха и влязох смело в мрака,

а ето – светлина била си ти!

 

Като птица окрилена

разперих своите крила.

За миг бях твоя жрица,

пазителка на тайна красота...

 

В съзнанието ми скитаха портрети,

цветове, лица и силуети,

и черна сянка с маска на очите -

знам коя си, но сега сме трите.

 

Музиката е оръжието на душата...

Приех я за твореца на съдбата...

Тя е чудо, зов,

дълбок стон от някой ров.

От мрака ще направи светлина

и пак ще стигне хиляди сърца.

 

Потънах в този кратък миг -

не знаех тук ли съм или витая?

И след това последва моят вик.

Песента бе стигнала докрая... 

© Я Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??