17.09.2023 г., 7:22 ч.

Мъдрост 

  Поезия » Свободен стих
107 0 0

 

              М Ъ Д Р О С Т

 

Объркаме ли принципно идея една,

след грешката,както и да я въртиме вътрешно,

на Разума тя винаги ще носи беда

за тънкостта на мисълта,в която Го търсим.

 

Дори гений да е човек в дадена област, 

липсва ли му колаборацията с другите,

на практика той не може,да ползва

на Мъдростта Огромна изцяло услугите.

 

Дали опитът му добит е

от реалности на предишни инкарнации

или в настоящата с труд упорит

израства,е без значение,Умът му ще Властва!

 

По Философските Закони

продължава ли нещо,да се натрупва,

накрая то ще отрони

Качество Изящно,Великолепно и Крупно.

 

Съществуват мигове на залитане

в противоположни,жестоки посоки,

но без да нагазиш дълбоко в горчилката,

за черешката на тортата как ще се сдобиеш със опит?

 

12.09.2023г.грСвищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??