М Ъ Д Р О С Т
Объркаме ли принципно идея една,
след грешката,както и да я въртиме вътрешно,
на Разума тя винаги ще носи беда
за тънкостта на мисълта,в която Го търсим.
Дори гений да е човек в дадена област,
липсва ли му колаборацията с другите,
на практика той не може,да ползва
на Мъдростта Огромна изцяло услугите.
Дали опитът му добит е
от реалности на предишни инкарнации
или в настоящата с труд упорит
израства,е без значение,Умът му ще Властва!
По Философските Закони
продължава ли нещо,да се натрупва,
накрая то ще отрони
Качество Изящно,Великолепно и Крупно.
Съществуват мигове на залитане
в противоположни,жестоки посоки,
но без да нагазиш дълбоко в горчилката,
за черешката на тортата как ще се сдобиеш със опит?
12.09.2023г.грСвищов
© Красимир Кръстев All rights reserved.