19.02.2013 г., 13:37 ч.

Мъж 

  Поезия
974 0 5

Да бях цигулка - щях да си поплача,
ала съм мъж и трябва да мълча.
На чувствата си съм дори палача -
защото тъй решил е днес светът.

 

Суров ще бъда даже да е трудно -
че трудното ме прави на човек.
И край ще съм за всяко чувство блудно,
ще бъде пътят тъй, навярно, лек.

 

Да бях аз струна - щях да потреперя,
ала съм мъж и мирен ще стоя.
Животът ми - прашасала галерия -
парад ще бъде цветен пред света.

 

Ще стискам зъби даже да е мъчно,
Очите ще са само жив пожар...
Дали обичаш или мразиш жлъчно,
оставаш само лист от календар.

© Александър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??