14.08.2013 г., 0:11 ч.

Мъж и Жена 

  Поезия » Любовна
602 0 2
Мъж и Жена..

Облечи се като някоя друга,
като нечия чужда жена,
забрави, че си моя съпруга,
и не лягай със мен през нощта...

Прибери се по светло пияна,
събуди се по-късно следобед,
а после, доволно засмяна,
разкажи за среднощния полет...

Свобода е, когато ме няма,
или просто е малко различно?
Когато ми липсваш сме двама,
когато не сме - драматично...

Нямам нужда от бар и Наздаве!
Нека звучи някаква класика,
няколко стиха, две-три цигари,
а после, от твоите ласки...

Добре де, може би друг път!...
Нека излезем ръка за ръка,
да потърсим най-тихия кът,
и да бъдем... Мъж и Жена...

Д.Антонов (diester)
12.08.2013

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??