7.02.2018 г., 23:02 ч.

Мъжка изповед 

  Поезия » Хумористична
1351 0 3

Като гроздов сок във бъчва

аз преврях и прекипях.

И на всеки препоръчвам

да не е какъвто бях.

 

Втурна се любов към мене.

О, едва я укротих.

После в нощите и денем

песни пях и вино пих.

 

И така ме омагьоса

като приказка от Грим.

После взе, че се сватоса

и гримира ме, без грим.

 

Ах, жената, днес е хала,

все крещи, вилней... безспир.

На спокойствието сала,

ех, потъна... Няма мир! 

 

И сега във къщи чака,

но ще си допия аз,

щом ме погне със черпака,

да не съм поне тавряз.

 

 

© Донка Колева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Вино и любов »

22 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??