Тъмна нощ.
Луна се скрива.
Градът заспал е.
Тишина!
Бледа сянка
следи прикрива
прокрадва се
в черната утроба
на нощта.
Мъжко време,
час потаен
настъпват сякаш
древни времена
мъже,
жените вземали
по начин странен,
отнасяли ги надалеч
на свойте рамена.
Мъжът решен е
обичната ще вземе
ще я открадне,
както са го правили
деди
дано любимата
го разбере
и доброволно да приеме
а не да му се сърди
и гневи.
Октомври,2019г
Варна,Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени